videoprilog Amera Ahmića (Dnevnik 3)

Adis je u rukomet 'zalutao', pa u njemu ostao više od 20 godina

Adis Hadžić je nekadašnji golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Rukometom se počeo baviti u srednjoj školi. Na nagovor prijatelja prvi put otišao je na rukometni trening, te, kako kaže, zavolio taj sport.

Rukometom se bavio više od dvadeset godina, a u tom periodu nosio je grb Željezničara, Olimpika, visočke Bosne, kao i i najdraži, onaj reprezentativni.

- Prvi nastup za reprezentaciju bio je odmah poslije rata. Mislim da je prva zvanična utakmica bila protiv Holandije, u Holandiji, kada smo odigrali neriješeno. Kasnije je bilo još nastupa, kada smo igrali kvalifikacije s Poljskom, Austrijom i Holandijom. Najviše mi je žao što sam propustio utakmicu protiv Austrije, jer mi je bila želja da branim za reprezentaciju u svom gradu – prisjeća se on.

Veliki dio karijere proveo je u RK Bosna Visoko, gdje i danas radi kao trener golmana. Osim toga, vodi svoju tenisku akademiju, jer, kaže, bez sporta ne može.

- Maltene sam čitavu svoju karijeru proveo u visočkoj Bosni. Ta dva izleta u Olimpik i Želju su bili vrlo kratki. Rekao sam da sam u rukometu slučajno. Visoko je rukometna sredina, a prije rukometa sam se bavio svim sportovima, košarkom, fudbalom, čak i tenisom. Tenis sam sam počeo igrati u Bugojnu pošto je moja mama iz Bugojna, provodio sam raspust u tamo. Znači, nisam zalutao u tenis poslije rukometa nego obratno – dodaje Adis.

Bio je to susret sa svestranim bh. sportistom koji nas je ugostio na jednom od treninga, a kojeg ćemo najviše pamtiti po bravuroznim odbranama na rukometnim parketima širom Evrope.

federalna.ba

Adis Hadžić Rukomet
memorijalni turnir Visoko Rukomet
0 29.08.2021 21:46
Visoko Rukomet memorijalni turnir
0 28.08.2021 20:45
Iskra Bugojno Rukomet Zaim Kobilica
0 22.08.2021 20:32
Rukomet Čelik Zaim Kobilica - Zenica 2021
0 21.08.2021 18:23