Ademović na Interparlamentarnoj konferenciji o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravljanju
(Izvor: Fena/Amer Kajmović)

Ademović na Interparlamentarnoj konferenciji o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravljanju

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović učestvovat će u radu Interparlamentarne konferencije o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravljanju koja će, u organizaciji Evropskog parlamenta i Parlamenta Belgije, biti održana 12. i 13. februara u Briselu.

Interparlamentarna konferencija, koja se organizira u okviru Evropske parlamentarne sedmice, bit će prilika za razmjenu mišljenja vodećih evropskih parlamentaraca i parlamentaraca iz država koje imaju kandidatski status o pitanjima ekonomske politike, zapošljavanja i budžetske politike.

Istovremeno, učesnici konferencije će biti u prilici da saslušaju izlaganja vodećih evropskih eksperata o izazovima s kojima se države članice Evropske unije i zemlje u procesu evropskih integracija suočavaju kad je riječ o ekonomiji, investicijama, otvaranju novih radnih mjesta i budžetiranju.

Interparlamentarna konferencija u Briselu organizira se u okviru belgijskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

federalna.ba/Fena

PSBiH