Ademović i Charanzova nadaju se pozitivnoj ocjeni o napretku BiH u reformama
(Izvor: Fena/PSBiH)

Ademović i Charanzova nadaju se pozitivnoj ocjeni o napretku BiH u reformama

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović susreo se, na marginama Međuparlamentarne konferencije o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravljanju u Evropskoj uniji, s potpredsjednicom Evropskog parlamenta Ditom Charanzovom. 

Tokom razgovora Ademović je informirao potpredsjednicu Evropskog paralamenta o trenutnom statusu ispunjavanja preostalih preduvjeta Bosne i Hercegovine za otvaranje pregovora o članstvu BiH u Evropskoj uniji, te zatražio da institucije Evropske unije donesu odgovornu političku odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa Bosnom i Hercegovinom.

Potpredsjednica Evropskog parlamenta izrazila je punu podršku proširenju Evropske unije na cijeli region zapadnog Balkana i iskazala želju za donošenjem pozitivne ocjene o napretku Bosne i Hercegovine o ispunjavanju preostalih uvjeta.

Ademović je zahvalio potpredsjednici Charanzovoj na svesrdnoj podršci Bosni i Hercegovini i obećao da će Bosna i Hercegovina učiniti sve što je moguće da se usvoje preostala zakonska i druga rješenja kako bi BiH u martu dobila pozitivnu odluku Evropskog vijeća.

Međuparlamentarna konferencija o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravljanju u Evropskoj uniji održava se u okviru Sedmice Evropskog parlamenta i jedan je od parlamentarnih događaja tokom šestomjesečnog predsjedavanja Belgije Vijećem Evropske unije, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemala Ademovića, prenio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

federalna.ba/Fena

PSBiH