88-godišnji Mula Elezović osuđen na deset godina zatvora zbog ubojstva
(Izvor: Arhiv)

88-godišnji Mula Elezović osuđen na deset godina zatvora zbog ubojstva

Mula Elezović (88) nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od deset godina zbog ubojstva S. Fazlovića.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva Brčko Distrikta, Elezović se teretio da je 22. veljače 2022. godine oko 10 sati u blizini njegove vikendice u Islamovcu, nakon kraće rasprave zbog puštanja stoke na njegovo zemljište, hicima iz pištolja ČZ M83 više puta pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela.

On je hicima s manje udaljenosti Fazlovića najprije pogodio u ruku, a kad je oštećeni krenuo u bijeg, s još dva hica ga je pogodio u predjelu leđa. Zadobivši ustrijelnu i postrijelnu ranu grudnog koša i gornjeg dijela trbuha Fazlović je pao, te preminuo zbog unutrašnjeg krvarenja, navodi se u optužnici.

Elezović se ubrzo predao, a tri dana kasnije obavljen je pretres njegove vikendice i pomoćnih prostorija u Islamovcu, gdje je pronađena i privremeno oduzeta veća količina streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Pošto je tijekom glavnog pretresa Tužiteljstvo u cijelosti dokazalo optužbe, Elezović je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina.

Prethodno su mu utvrđene pojedinačne kazne zatvora od devet godina i tri mjeseca za ubojstvo i godinu za nedozvoljeno držanje oružja. Istovremeno, sud je optuženom produžio ranije izrečene mjere zabrane izrekavši mu, pored toga, i mjeru sigurnosti oduzimanja streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava privremeno oduzetih u istrazi.

Iz Tužiteljstva dodaju kako će po prijemu pisanog otpravka današnje presude s njenim cjelovitim obrazloženjem, odlučiti o eventualnom podnošenju žalbe na izrečenu visinu presude.

federalna.ba/Fena

presuda Brčko ubojstvo