videoprilog Mujesire Purić (Federacija danas)

50 godina Džudo kluba Mahnjača - promovisana i prigodna poštanska markica

Džudo kluba Mahnjača Žepče nizom aktivnosti ove godine obilježava 50 godina posotojanja i rada. Kroz klub je prošlo više stotina članova koji su ostvarili zapažene rezultate. Tim povodom u saradnji sa javnim preduzećem BH Pošta promovisana je poštanska markica naziva „Jubilej – 50 godina Džudo kluba Mahnjača Žepče (1973 – 2023)“.

Poštanska markica „Jubilej – 50 godina Džudo kluba Mahnjača Žepče“ štampana u 10.000 primjeraka predstavlja satisfakciju za ovaj džudo klub koji već desetljećima okuplja mlade, ali i za Žepče kao lokalnu zajednicu koja je odgojlila brojne sportiste.

„Ovo je veliki dan za Žepče, ovo je historijski dan. Malo klubova postoji koji mogu da proslave jubilej od 50 godina. Tu treba puno rada truda, znoja, krvi“, kazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Edin Šišić (SDA).

Kroz svoja izdanja na poštanskim markicama čuvaju kulturno-historijsko naslijeđe BiH, tradiciju, velikane koji su dali značajan doprinos u društvu, ali i sportske klubove.

“Mi smo prepoznali važnost ove obljetnice. To smo na najbolji način, na nama svojstven način, obilježili. Dali smo veliki respekt Džudo klubu Žepče tako što smo izdali prigodnu poštansku marku sa istoimenim motivom”, kazao je Edis Đerzić, direktor Marketinga BH pošte.

Jačanjem sportskog duha, osim fizičkih i psihičkih predsnosti, mladi uče kako da budu odgovorni, stabilni, disciplinovani što u konačnici mnogo koristi i u ostalim životnim aktivnostima.

“Džudo za mene je sport u kojem uživam - ja stvarno volim da treniram i zabavno je i druženje i učenje tehnika i takmičenja su predivna”, govori Merjema Derlić.

Predsjednik Džudo kluba Mahnjača Nudžejm Tabaković najavio je trening na otvorenom: „Cilj nam je da djecu odvojimo od modernih poroka, telefona, računara, da im pokažemo da je džudo sport koji je UNICEF proglasio najboljim za odgoj djeteta od 4 do 21 godine“.

Trenutno je interes za ovim sportom u porastu. Kroz Džudo klub Mahnjača Žepče do sada je prošlo više stotina članova koji su ostvarili sjajne rezultate.

federalna.ba

Mahnjača džudo Žepče
USAID građenje E-dozvola Bihać Žepče
0 11.06.2024 13:37
Dom zdravlja Žepče Žepče Dom zdravlja
0 26.02.2024 16:59
Ivo Tadić HDS Hrvatska demokratska stranka Žepče
0 11.02.2024 20:07
Hrvatski demokratski savez HDS Ivo Tadić Žepče
0 11.02.2024 17:04