videoprilog Azre Bećirović (Federacija danas)

TKT Fest počinje u Tuzli 26. novembra

U organizaciji Teatra kabare Tuzla u tom gradu 26. novembra počinje 21. TKT fest - Dani akademskog teatra koji će trajati do 16. decembra. 

TKT Fest je tradicionalna i originalna manifestacija koja je prepoznatljiva u regionu. 

- Dvadesetprvi TKT fest, a treći u ovoj organizacionoj formi koju zastupa Damir Altumbabić i moja malenkost i moram priznati da smo uigran tim i spremni smo ponuditi bogat program za publiku. TKT fest spaja teatre u našoj regiji, festival koji progovara o društvenim problemima, festival koji može zaintrigirati mnoge - rekla je Ivana Petrović, direktorica Teatra kabare Tuzla. 

Lani je Teatar kabare ostao bez prostora za rad, ali su prostor pronašli u Centru za kulturu Tuzla gdje će na kamernoj sceni biti izvedeno devet predstava. 

- Dvadest i jedna godina veoma značajnog festivala. Posebno mi je drago što je repertoar veoma bogat, sedam gostujućih predstava i dvije Kabarea Tuzla. Tu su veoma značajna teatarska imena, kao što je Zijah Sokolović, BNP Zenica, iz Osijeka i Novog Sada, koprodukcija kazališta Vitez i Travnik, pozorišta Neretva iz Konjica. Vidjet ćemo mnogo mladih, ali i mnogo starijih, zrelijih, glumaca. Posebno mi je drago što najavljujem naše dvije premijere „Emigranti“ i „Crvenkapica“ - kaže umjetnički direktor Teatra kabare Tuzla Damir Altumbabić. 

Pripreme za tradicionalnu manifestaciju privode se kraju, a očekuje se da će publika ispuniti kamernu scenu u Centru za kulturu Tuzla i da će uživati u predstavama. 

federalna.ba/Fena

TKT Fest