Zbog širenja zaraze u tvornicama u Vijetnamu moguća nestašica 'Nike' obuće

Zbog širenja zaraze u tvornicama u Vijetnamu moguća nestašica 'Nike' obuće

Proizvodnja u nekim od najvećih tvornica kompanije “Nike” u Vijetnamu poremećena je zbog širenja zaraze koronavirusa među radnicima.

Tvrtka je odbila komentirati hoće li kao posljedica toga doći do nestašice njihovih proizvoda u trgovinama. Prošle godine je otprilike polovica “Nike” obuće proizvedena u Vijetnamu, pa će novonastala situacija značiti izazove za opskrbni lanac poznatog proizvođača sportske obuće i odjeće.

Vijetnam je zabilježio rekordni porast slučajeva od prošlog travnja, a mnoga žarišta infekcije su upravo u industrijskim provincijama.

Apple, Samsung i Puma također bi mogli osjetiti posljedice porasta slučajeva zaraze u tvornicama svojih dobavljača u Vijetnamu, javlja BBC.

-Zdravlje i sigurnost naših radnika, kao i naših dobavljača, i dalje su naš glavni prioritet, stoji u izjavi tvrtke Nike.

Tvrtka je objavila i da će nastaviti surađivati sa svojim dobavljačima kako bi ih podržala u odgovoru na porast slučajeva Covid zaraze.

-Uvjereni smo u Nikeovu sposobnost snalaženja u ovoj kratkoročnoj dinamici i ostajemo razboriti u svom planiranju, dodaje se u priopćenju.

Jedan od Nikeovih najviše pogođenih dobavljača u regiji, Pou Chen Corp, također proizvodi obuću za Adidas i najveći je svjetski proizvođač markiranih trenerki.

federalna.ba/Fena

Nike