Zbog širenja zaraze u tvornicama u Vijetnamu moguća nestašica 'Nike' obuće

Zbog širenja zaraze u tvornicama u Vijetnamu moguća nestašica 'Nike' obuće

Proizvodnja u nekim od najvećih tvornica kompanije “Nike” u Vijetnamu poremećena je zbog širenja zaraze koronavirusa među radnicima.

Tvrtka je odbila komentirati hoće li kao posljedica toga doći do nestašice njihovih proizvoda u trgovinama. Prošle godine je otprilike polovica “Nike” obuće proizvedena u Vijetnamu, pa će novonastala situacija značiti izazove za opskrbni lanac poznatog proizvođača sportske obuće i odjeće.

Vijetnam je zabilježio rekordni porast slučajeva od prošlog travnja, a mnoga žarišta infekcije su upravo u industrijskim provincijama.

Apple, Samsung i Puma također bi mogli osjetiti posljedice porasta slučajeva zaraze u tvornicama svojih dobavljača u Vijetnamu, javlja BBC.

-Zdravlje i sigurnost naših radnika, kao i naših dobavljača, i dalje su naš glavni prioritet, stoji u izjavi tvrtke Nike.

Tvrtka je objavila i da će nastaviti surađivati sa svojim dobavljačima kako bi ih podržala u odgovoru na porast slučajeva Covid zaraze.

-Uvjereni smo u Nikeovu sposobnost snalaženja u ovoj kratkoročnoj dinamici i ostajemo razboriti u svom planiranju, dodaje se u priopćenju.

Jedan od Nikeovih najviše pogođenih dobavljača u regiji, Pou Chen Corp, također proizvodi obuću za Adidas i najveći je svjetski proizvođač markiranih trenerki.

federalna.ba/Fena

Nike
Nike Rusija
0 25.05.2022 12:41
Nike bojkot Rusija
0 02.03.2022 08:57
Nike Radnici mentalno zdravlje
0 31.08.2021 11:35
Nike Satan Shoes Đavolje patike
0 09.04.2021 13:14
Montero Lil Nas X Nike Satan Shoes
0 29.03.2021 11:29