Vulin: U čitavoj Evropi padaju kriminalni klanovi i nikoga nije briga šta o tome kaže El Čapo
(Izvor: Ilustracija)

Vulin: U čitavoj Evropi padaju kriminalni klanovi i nikoga nije briga šta o tome kaže El Čapo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je nevjerovatno da neki mediji još prenose izjave uhapšenog Veljka Belivuka i članova njegove kriminalne grupe, iako je po njegovoj ocjeni, dokazano "da su kasapi i mesari".

Vulin je za televiziju Hepi izjavio da "u čitavoj Evropi padaju klanovi i nikoga nije briga šta je povodom toga izjavio El Čapo".

"Ova banda je ubijala nečiju decu. Ovi nesrećnici koji skandiraju (na tribinama protiv Vučića) treba da znaju da bi možda neko od njih upoznao kuću u Ritopeku", rekao je Vulin, komentarišući skandiranje navijača protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. On je na pitanje da li se osjeća bezbjedno, kao ministar policije koji je uhapsio kriminalnu grupu Veljka Belivuka, Vulin je odgovorio da će vjerovatno "kad ne bude više državnog obezbjeđenja, nekad pokušati da se osvete".

"Oni će to zapamtiti, uzeli smo im stotine miliona tako što smo ih sprečili da rade to što rade. Ali to je bila svesna odluka Vučićeva i moja", kazao je Vulin. Na pitanje da li su pripadnici Belivukove grupe imali policijske značke, Vulin je odgovorio da "ne zna i da će istraga trajati po tom pitanju".

Vulin je rekao da je u MUP-u formirao 8. decembra radnu grupu pod nazivom 'Mač', u cilju istrage protiv Veljka Belivuka i pripadnika njegovog klana, koji su uhapšeni 4. februara. Na pitanje zašto je Veljko Belivuk, neposredno prije toga, uhapšen po povratku iz Crne Gore, pa pušten na slobodu, Vulin je odgovorio da su ih pustili "da misle da su zaštićeni i da se njima ništa ne može desiti".

Vulin je dodao da je hapšenje Belivuka i njegove grupe veliki udarac mafiji i Radoju Zviceru, koji je označen kao vođa kavačkog klana, jer je na taj način uklonjen neko u koga se puno ulagalo, navodeći "ne postoji šansa" da neko tek tako dođe i kaže da hoće da kupi tonu droge.

"Mora da prođe puno stvari da bi došli do toga, oni znaju u koga koliko ulažu i zašto ulažu. Zvicer je zato besan na Vučića, izgubio je tržište, rutu i vojsku", rekao je Vulin. Vulin je dodao da Belivuk i članovi njegove grupe "nisu sami" u tome što su radili, i da se radi na tome da se otkrije ko im je pomagao iz državnih struktura. On je povodom navoda o povezanosti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Belivukove kriminalne grupe, i iskaza osumnjičenih koje prenose mediji, rekao da je cilj toga "apsolutno destabilizacija Srbije".

federalna.ba

Srbija Aleksandar Vulin Veljko Belivuk
Kosovo Srbija
0 27.09.2021 18:12
Srbija koronavirus
0 27.09.2021 15:51
žrtve koronavirus Covid19 pandemija virus oboljeli novozaraženi zaraženi Srbija
0 26.09.2021 15:25
Srbija Aleksandar Vučić NATO Kosovo
0 26.09.2021 14:08
Miloš Vasić Srbija Vreme novinar kolumnist analitičar
0 25.09.2021 20:21