Vladika Jefrem: Želimo da ova naredna godina bude povoljnija

Vladika Jefrem: Želimo da ova naredna godina bude povoljnija

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem služio je u ponoć, u Hramu Hrista Spasitelja Svetu arhijerejsku liturgiju.

Vladika Jefrem, obraćanje prisutnim vjernicima, počeo je riječima:

’’Draga braćo i sestre svima srdačno čestitam praznik rođenja Hristovog sa osveštanim pozdravom Mir Božiji, Hrisots se rodi.’’

On je naglasio da kada smo u našim hamovima, i u privilegiji da možemo da prisustvujemo svetim liturgijama, našim molitivama i mislima nalazimo se, prije svega, sa onima koji su bolešću privezani za bolesničke postelje ali, jedanko, i sa medicinskim osobljem koje se brine o njima.

’’U tom pogledu, želimo da ova naredna godina bude povoljnija i da prestane ova strašna pošast koja hara cijelim svijetom. Neka Gospod blagoslovi, pomiluje i spase ovaj narod i sve narode širom svijeta da se izbavimo od ovog zla i da počnemo da živimo normalno, da se radujemo životu i da ostvarujemo svoje životne ciljeve. Draga braćo i sestre, svima vam želim da radost božićna uđe u domove naše, u porodice naše, ali prije svega da uđe u srca naša, ako uđe u srca naša, onda će se ona prelijevati i dotaći i braću našu i sestre sa kojima živimo,’’ kazao je vladika Jefrem.

Nakon Svete arhijerejske liturgije pročitana je Božićna poslanica Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

federalna.ba/Lejla Džin

Vladika Jefrem Božić
Božić Gospava Kovaljesko
0 07.01.2021 21:57
Danilo Pavlović Božić Federacija danas
0 07.01.2021 17:53
Bijeljina Dnevnik 1 liturgija Božić
0 07.01.2021 13:32
liturgija Sarajevo Božić
0 07.01.2021 13:11