Uhapšen A.Č. koji je ucjenjivao više ženskih osoba prijeteći da će objaviti njihove fotografije
(Izvor: FUP)

Uhapšen A.Č. koji je ucjenjivao više ženskih osoba prijeteći da će objaviti njihove fotografije

Danas su policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentovanja izvršenja krivičnog djela „Ucjena“ iz člana 296. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, slobode je lišeno jedno lice iz Sarajeva, inicijala A.Č. (1989.), koje se sumnjiči da je u prethodnom periodu s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi vršilo ucjenu na štetu više osoba ženskog spola, prijetnjom da će objaviti njihove privatne fotografije, te zahtijevalo da mu se isplati određeni novčani iznos.

Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata navedenog lica, kojom pronađeni su pronađeni predmeti koji su traženi Naredbom navedenog Suda

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, a protiv istog će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

federalna.ba

FUP ucjena