Uhapšeno 13 osumnjičenih poslije spektakularne pljačke banke u Iranu
(Izvor: Tasnimnews)

Uhapšeno 13 osumnjičenih poslije spektakularne pljačke banke u Iranu

Grupa od 13 osumnjičenih za krađu u poslovnici najveće iranske banke uhapšena je i veliki dio ukradenih dobara je pronađen, objavio je danas glavni tužilac u Teheranu Ali Salehi.

Javna banka Melli objavila je u utorak da je opljačkano 168 sefova njenih klijenata. Lopovi su iskoristili praznični dan u nedjelju da upadnu u poslovnicu banke u glavnoj ulici u Teheranu. Tužilac je rekao da je 10 osumnjičenih uhapšeno u Teheranu i na sjeveru Irana, a troje u jednoj susjednoj zemlji čije ime nije naveo.

"Velike količine ukradenih dobara pronađene su u vozilu parkiranom kod aerodroma Iama Homeini", rekao je on i dodao da su optuženi sada pod istragom. Šef policije Teherana rekao je da su lopovi koji su pobjegli identifikovani zahvaljujući dobroj koordinaciji sa Interpolom, da su uhapšeni i da će biti prebačeni u Iran.

On je rekao da niko od zaposlenih u banci nije učestvovao u pljački. Takođe je rekao da je prije oko mjesec dana banka informisana da ima bezbjednosne propuste. Osumnjičeni u štraftastim zatvorskim odijelima prikazani su okrenuti ka zidu iza policajaca, prema snimcima objavljenim na državnoj televiziji.

federalna.ba

pljačka Teheran hapšenje