Ubijeni (A. K) u kaznenoj evidenciji ima devet pravosnažnih presuda
(Izvor: Arhiva)

Ubijeni (A. K) u kaznenoj evidenciji ima devet pravosnažnih presuda

- U Prostorijama za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još uvijek traje kriminalistička obrada nad osumnjičenim muškarcem N.S. (1992.) iz Sarajeva, koji je jučer iz vatrenog oružja usmrtio muškarca A.K. (1985) iz Sarajeva na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

- Nakon kriminalističke obrade lišeni slobode će biti predat u daljnju nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo - potvrdila je to danas novinarima portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

Prema dosadašnjim saznanjima, policija je utvrdila da je 39-godišnji A.K. od 2008. godine do danas prošao kroz kaznenu evidenciju sa devet pravosnažnih presuda za različita krivična djela.  

S druge strane, ističe Novalić, osumnjičeni za ubistvo N.S. u kaznenoj evidenciji nema ni jedno zavedeno djelo do jučerašnjeg kada je iz vaternog oružja pucao i usmrtio A.K. Njegovu smrt na licu mjesta jučer je u 17.01 sati konstatovala doktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Potom je o ovom incidentu obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na teren te rukovodio uviđajem i uviđajnom ekipom.

Nakon završenog uviđaja, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine slobode su lišili 32-godišnjeg N.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.  

federalna.ba/Fena

Tužilaštvo KS
Irfan Čengić napad osumnjičeni Tužilaštvo KS
0 03.04.2024 13:20
Tužilaštvo KS Adnan Delić BH novinari Udruženje BH novinari
0 23.02.2024 17:18
Tužilaštvo KS pritvor Anel Bećirović
0 16.11.2023 11:38