U vinskom podrumu pronađena osmočlana porodica
(Izvor: Sky News)

U vinskom podrumu pronađena osmočlana porodica

Austrijska policija saopštila je danas da su uhapsili pedesetčetvorogodišnjeg muškarca nakon što je dvoje radnika Socijalne službe napao biber sprejem kada su ga pronašli u privatnom vinskom podrumu u kojem ilegalno živi sa jednom ženom i šestoro djece.

Policija austrijske pokrajine Donja Austrija još pokušava da utvrdi identitet djece, koja imaju od sedam mjeseci do pet godina. Komšije iz gradića Orbica u blizini češke granice pozvali su vlasti prošle sedmice nakon što je otkriveno da porodica ilegalno živi u lokalnom vinskom podrumu.

"Mještani su ponekad čuli glasove djece u podrumu i čim bi se približili glasovi bi utihnuli", rekao je lokalni zvaničnik Erih Grejl za austrijske medije.

Dvoje radnika Socijalne službe došli su da provjere djecu i policija navodi da ih je muškarac napao biber sprejem i da je blokirao vrata podruma. Radnici su pozvali policiju i tokom pretrage pronašli su ženu i šestoro djece. Policija je, takođe pronašla nekoliko komada naoružanja, uključujući pištolj, samostrijel i vazdušno oružje.

Prema policijskim podacima, djeca su rođena u Engleskoj i nisu zvanično prijavljena u Austriji. Lokalni mediji navode da je muškarac sljedbenik pokreta krajnje desnice "Rajhzburger". 

federalna.ba/Srna

Austrija porodica ilegalni boravak
ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine Austrija
0 06.04.2024 17:25
Austrija rasistički napadi digitalne platforme
0 21.03.2024 13:22
Austrija Ralf Rangnick homofobija
0 12.03.2024 21:18