U Orašju otvorena izložba "Orton na putu"

Fotografski klub Orton iz Orašja organizirao je i ove godine izložbu fotografija pod nazivom ''Orton na putu''. Djeluju od 2012. godine i svojim fotografijama obilježili su mnoge projekte na području Posavskog kantona. Sve fotografije nastaju u takozvanim ''fotošetnjama'', a ove godine predstavljene su slike koje su članovi fotografirali na raznim putovanjima.

Orton je do sada pripremio 15 izložbi i obilježene su raznim temama, a posjetitelji imaju priliku uživati u mnogobrojnim fotografijama i vidjeti svijet iz druge perspektive.

„Radi se o izložbi nastalih na našim individualnim, zajedničkim izletima, putovanjima, večeras smo izložili 77 fotografija, iako je za večerašnju priliku moglo biti njih i puno više“, kazao nam je Daniel Dominković, dopredsjednik fotokluba Orton.

Članovi, pak, ističu da su s vremenom postali i prijatelji te da osim fotografiranja uživaju i u samom druženju.

„Najviše me se dojmilo to društvo i zajedno idemo u prirodu i nekako se stapamo s tom prirodom gdje na neki način svatko od nas ističe nešto svoje kroz fotografije, a i kroz znanje. Nadopunjujemo se, malo se šalimo i uživamo“, rekao je fra Marinko Živković, član fotokluba Orton.

Iako izložba prošle godine zbog epidemioloških mjera nije održana, ''Orton'' je ipak vrijedno radio i ovaj put pripremio posebnu temu.

„Sama izložba je mogla imati i drugačije nazive i drugačijih kompleta fotografija ima, ali to ćemo za neku drugu priliku. Ovoga puta ''Orton na putu'“', pojašnjava Daniel Dominković, dopredsjednik fotokluba Orton.

Izložba fotografija je obilježena i humanitarnom akcijom za sugrađanina Slađana Blažanovića, a dobit od prodaje fotografija je namijenjen upravo za njegovo liječenje. Fotografije se mogu i naknado kupiti i preuzeti.

federalna.ba/Ivana Mišković

Orton izložba fotografije Orašje