U kombiju u Hrvatskoj prevozio više od 250 kilograma marihuane
(Izvor: AA)

U kombiju u Hrvatskoj prevozio više od 250 kilograma marihuane

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim državljaninom Crne Gore zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama", javlja Anadolija.

"Prvog ožujka 2023. godine u popodnevnim satima kod naplatnih postaja Lučko, policijski službenici prilikom obavljanja redovne kontrole u prometu i pojačanog postupanja prema navijačima, zaustavili su osobni automobil marke Opel Vivaro. Policajci su opravdali svoju sumnju, jer je u vozilu uočena veća količina vreća ispunjena marihuanom, sakrivena na zadnjem sjedištu kombija. Vozač, za kojeg je utvrđeno da je 23-godišnji državljanin Crne Gore je uhićen i priveden u službene prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje", priopćilo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP RH).

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio navedeno na način da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavio veće količine konoplje koju je potom sakrio u kombi vozilu marke Opel Vivaro, vlasništvo trgovačkog društva iz Dubrovnika, a kojim se koristi, navodi se.

Obavljenom pretragom kombi vozila pronađeno je 250,2 kilograma marihuane pakirane u 200 plastičnih paketa, a tijekom kriminalističkog istraživanja oduzet je određeni novčani iznos za koji postoji sumnja da je pribavljen preprodajom droge, priopćio je MUP RH.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

federalna.ba/AA
Hrvatska marihuana hapšenje
Rezolucija o genocidu u Srebrenici rezolucija o Srebrenici Hrvatska
0 23.05.2024 22:28
Rusija hapšenje general mito
0 23.05.2024 10:41
SIPA Pale hapšenje
0 22.05.2024 12:16
Zlatko Dalić spisak igrača Hrvatska
0 20.05.2024 13:53
Hrvatska Slaven Galić posjeta
0 20.05.2024 13:10