U Beogradu veliki protest 'Srbija protiv nasilja', građani blokirali most 'Gazela'

U Beogradu veliki protest 'Srbija protiv nasilja', građani blokirali most 'Gazela'

U Beogradu se održava novi protest “Srbija protiv nasilja” koji organizuje dio opozicije.

Poslije čitanja zahtjeva okupljeni građani krenuli su u šetnju od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice Kneza Miloša do mosta "Gazela". Most je zatim blokiran za saobraćaj, kako su i najavili organizatori, prenosi RTS.

Na početku skupa, Iris Pavošević iz Narodne stranke pročitala je zahtjeve protesta – momentalna smjena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže, kako su naveli, smjenu rukovodstva RTS-a zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju, oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, kako su naveli, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Zatražili su i smjenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa Bezbjednosno informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića i održavanje sjednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Srbije, kao i bezbjednosna situacija u toj zemlji u najkraćem mogućem roku.

Poslije pročitanih zahtjeva, okupljeni su se uputili ka mostu "Gazela" i dijelu međunarodnog auto-puta koji su blokirali.

Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, navodi RTS.

Skup pod istim nazivom “Srbija protiv nasilja” održan je i u ponedjeljak.

federalna.ba/Fena

Beograd protest
protest Radnici
0 17.05.2024 22:01
Banja Luka Banjaluka roditelji vrtići privatni vrtići protest
0 15.05.2024 17:25
Varšava Zeleni dogovor protest
0 10.05.2024 15:27
reprezentacija BiH Teakwondo Beograd Evropsko prvenstvo
0 09.05.2024 09:51