Tužilaštvo BiH: Na području Višegrada pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe
(Izvor: Ilustracija)

Tužilaštvo BiH: Na području Višegrada pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

Na području Višegrada pronađeni su posmrtni ostaci jedne osobe za koju se prema dostupnim informacijama pretpostavlja da se radi o žrtvi hrvatske nacionalnosti stradaloj 1992. godine, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

U saopštenju se dodaje da će nakon izvršene ekshumacije, putem dalje sudsko-medicinske obrade i DNK analize, biti utvrđivan identitet nestale osobe.

Istražitelj iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH nalazio se na terenu na lokalitetu Gradskog groblja Crnča, općina Višegrad, gdje je po nalogu postupajućeg tužioca, koordinirao rad ovlaštenih službenih osoba koje su sudjelovale u procesu ekshumacije.

Lokacija je pronađena zajedničkim radom Tužilaštva BiH, Instituta za nestale osobe BiH i SIPA-e u prikupljanju informacija u procesima traženja nestalih osoba.

Na mjestu ekshumacije bili su prisutni ljekar patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, potrebni radnici, a lokaciju su osiguravali pripadnici MUP-a RS, Policijske stanice Višegrad.

federalna.ba/AA

Tužilaštvo BiH