Trivić: U vrhu režima postoji strah od sankcija, kao i kod firmi koje su njima bliske

Trivić: U vrhu režima postoji strah od sankcija, kao i kod firmi koje su njima bliske

Po onome što se može zaključiti iz njihovih javnih istupa, očito je da rukovodstvo Republike Srpske nema strategiju kada su pitanje sankcije Sjedinjenih Američkih Država, smatra predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić. 

Ona je u izjavi za Fenu ocijenila da su oni svoje lične odnose sa Sjedinjenim Državama prevalili na cijelu Republiku Srpsku.

- Zbog konkretnosti i praktičnog dejstva sancija, o čemu očigledno nisu vodili računa, trpiće i ekonomija i narod Republike Srpske - kaže Trivić.

Ona smatra da je sigurno da u vrhu režima postoji strah, a strah postoji i kod firmi koje su njima bliske. Sada su na udaru i firme koje su poslovale sa firmama kojima se gase računi. To će po principu spojenih posuda sigurno proizvesti udar za ionako krhku ekonomiju Republike Srpske.

Upitana da li su posljednji istupi nekolicine kadrova SNSD-a, koji su uprkos silnim naređenjima o zabrani komuniciranja sa zvaničnicima SAD-a ili, pak, postupanja po odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta, postupali suprotno protekloh dana, Trivić kaže da je nezadovoljstvo u SNSD-u počelo istupom Lazara Prodanovića koji je javno nazvao SNSD korumpiranom mafijaškom hobotnicom. Nastavilo se kritikom Nebojše Radmanovića zbog usvajanja Zakona o sprečavanju sukoba interesa, a sada imamo prihvatanje nametnutih odluka Christiana Schmidta o finansiranju izbora iz 2022. godine od strane Srđana Amidžića. Sa druge strane direktor SIPA-e Darko Ćulum i direktor Službe za poslove sa strancima BiH Žarko Laketa sastali su se sa zvaničnicima SAD-a i dodijelili im zahvalnice.

- Sve to ukazuje na jednu ogromnu konfuziju unutar samog SNSD-a. Što se tiče Dodika i njegovih mogućnosti za dvostruku igru, on će to do kraja pokušavati, ali rekla bih da mu manevarski prostor, nakon niza dvostrukih igara, danas teži nuli - zaključila je Trivić.

federalna.ba/Fena

Jelena Trivić Narodni front
Jelena Trivić Lista za pravdu i red
0 15.07.2024 19:47
SDS Jelena Trivić Banjaluka
0 30.06.2024 21:08
Banjaluka Banja Luka Jelena Trivić Draško Stanivuković SDS
0 23.06.2024 18:24
Jelena Trivić Medresa "Reis Ibrahim ef. Maglajlić“
0 18.05.2024 14:12
Jelena Trivić Banjaluka Banja Luka
0 20.04.2024 17:12
Jelena Trivić Izborni zakon Milorad Dodik Narodni front
0 12.04.2024 19:13