Ruske snage nastavile sa napadima na Kijev i tokom dana
(Izvor: EPA-EFE/STEPAN FRANKO)

Ruske snage nastavile sa napadima na Kijev i tokom dana

Ruske snage su danas nastavile sa napadima na Kijev balističkim raketama, više sati poslije noćnih napada dronovima i krstarećim projektilima na glavni grad Ukrajine.

Nešto prije podneva ruske snage su ispalile 11 balističkih i krstarećih projektila na Kijev, saopštile su ukrajinske vlasti, navodeći da su sve uspjele da obore.

Ostaci presretnutih projektila pali su u centralnim i sjevernim dijelovima Kijeva. Neki su završili na gradskom putu, a izazvali su i požar na krovu zgrade, navele su vojne vlasti i dodale da je najmanje jedan civil povrijeđen.

Eksplozije su uznemirile stanovnike, koji su već bili nervozni jer su ih probudili noćni napadi. Neki su zaklon našli u kijevskom metrou.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je rano jutros započelo seriju udara na ukrajinske vazdušne baze preciznim projektilima dugog dometa.

U udarima su, kako se navodi, uništeni komandni položaji, radari, avioni i zalihe municije, dok rusko ministarstvo nije pomenulo napade na gradove ili druga civilna područja.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je da uzastopni udari na civilna područja predstavljaju "ratne zločine".

Protivvazdušna odbrana Ukrajine uništila je noćas više od 40 ciljeva, dok su ruske snage bombardovale Kijev dronovima i krstarećim raketima u 15. noćnom napadu na taj grad u ovom mjesecu, navele su vojne vlasti Kijeva.

federalna.ba/Beta-AP

Kijev Ukrajina Rusija