Reis Kavazović obišao tabute, delegacije polažu cvijeće

Nakon obraćanja zvaničnika na komemoraciji u Potočarima, članovi delegacija odali su počast za 14 identifikovanih žrtava genocida čiji će ostaci danas biti ukopani te položili cvijeće na Memorijalni kamen, nakon čega je uslijedio vjerski program.

-Reis Kavazović obišao tabute 14 žrtava genocida-

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović obišao je u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari tabute 14 žrtava genocida i porodicama izrazio taziju.  

Porodicama su taziju izrazili i bivši reisul-ulema Mustafa-ef. Cerić, muftije, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir-ef. Peštalić, i drugi predstavnici Islamske zajednice.

Dženazu za žrtve genocida danas će nakon obavljenog podne i ikindija-namaza predvoditi reisul-ulema Kavazović, javila je Mina.

Najmlađa žrtva koja će biti ukopana ove godine je sedamnaestogodišnji Beriz Mujić, rođen 1978. godine u Zvorniku. Bit će ukopan uz svoga brata Hazima, koji je ukopan 2013. godine. U genocidu je ubijen i njihov otac Omer.

Najstarija žrtva koja će biti ukopana je Hamed Salić, rođen 1927. godine. Imao je 68 godina kada je nestao u ljeto 1995. godine. 

federalna.ba/Fena

Reisu-l-ulema tabuti Srebrenica