Pripadnici OS BiH izvukli povrijeđene iz vozila
(Izvor: Ilustracija/MO BiH)

Pripadnici OS BiH izvukli povrijeđene iz vozila

Pripadnici Oružanih snaga BiH, vodnik Asmir Tufekčija i kaplar Eldin Boloban pružili su pomoć povrijeđenim osobama nakon saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba stradala, saopćeno je iz OSBiH.

Nesreća se dogodila na dionici puta između Mostara i Jablanice, tačnije u mjestu Salakovac, kada su se sudarili kamion i dva automobila, a pripadnici 4. pbr Artiljerijskog bataljona Livač u Mostaru odmah su pritekli u pomoć povrijeđenom vozaču, te su pozvali policiju i vatrogasce.

Kako nam je kazao Boloban, bez razmišljanja su krenuli prema unesrećenima kako bi im pružili pomoć. „Prišli smo kada smo vidjeli da se u jednom od automobila nalazi osoba koja daje znakove života, a nažalost druga osoba nije davala znakove života. Odlučili smo da pomognemo unesrećenom vozaču i pružili smo mu prvu pomoć. Izvukli smo ga iz vozila, dali mu vodu, umili  i svezali mu rame. Poslije su ga odvezli u mostarsku bolnicu, kako su nam kazali nije životno ugrožen", kazao je Boloban.

Ovo je još jedna potvrda da pripadnici OS BiH s razlogom nose uniformu naše vojske i da su spremni u svakom trenutku pomoći unesrećenim građanima.

federalna.ba/Onasa

saobraćajna nesreća Mostar pripadnici MO BiH