Prijem za Adina Turka, učenika koji će nastupiti na europskom prometno-obrazovnom natjecanju

Prijem za Adina Turka, učenika koji će nastupiti na europskom prometno-obrazovnom natjecanju

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa suradnicima upriličio je u utorak prijem za Adina Turka, učenika 6. razreda Osnovne škole Seonica, koji se nakon osvojenog drugog mjesta na finalnom prometno-obrazovnom natjecanju BIHAMK-a među 52 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine plasirao za nastup na Europskom prometno-obrazovnom natjecanju, koje će biti održano od 22. do 24. rujna u Baru u Crnoj Gori.

Prijemu su uz Adina, prisustvovali mentor Zijad Lepara, direktor i tajnik Osnovne škole Seonica Zijad Halilović i Sejad Hakalović i majka Sabina Turak.

- Možemo biti ponosni da Konjic nastavlja jednu lijepu tradiciju, posebno kada je riječ o Osnovnoj školi Seonica čiji su učenici 6. put pod mentorstvom nastavnika Zijada Lepare dio reprezentacije BiH na europskom natjecanju. Čestitam Adinu, mentoru, menadžmentu škole i obitelji, uz želje za puno sreće i uspjeha na predstojećem natjecanju - kazao je gradonačelnik Ćatić.

Jedanaestogodišnji Adin Turak istaknuo je da su se aktivno pripremali te da je bilo teško i zahtjevno, ali da je mnogo lakše kada se savladaju i nauče pravila.

Rekao je i da osim dobrih rezultata na natjecanju, očekuje i druženje s vršnjacima.

- Mi smo jedina škola s prometnom sekcijom u HNK-u i za učenike je ona zahtjevna, ali i poučna, jer osim pravila u prometu, uče se i prometnoj kulturi, što je posebno značajno - kazao je mentor Zijad Lepara koji očekuje i dobar rezultat na europskom natjecanju.

Direktor Osnovne škole Seonica Zijad Halilović zahvalio je Gradu Konjicu na podršci, ocijenivši da je prijem lijep način da svi zajedno požele Adinu i njegovom mentoru mnogo sreće i isprate ih na natjecanju.

Dodao je da su oni već pokazali uspjeh samim plasmanom na ovu razinu natjecanja te im je poželio da što bolje predstave školu, Konjic i Bosnu i Hercegovinu.

federalna.ba/Fena

Adin Turak Konjic
MUP HNK Konjic hapšenje
0 15.05.2024 09:46
Konjic MS Community BiH
0 19.04.2024 17:53
zapošljavanje Put ka EU Konjic Jablanica
0 30.03.2024 17:53
Konjic Jablanica pucnjava
0 15.03.2024 10:20