Počela sjednica NSRS, uvrštena i tačka o zauzimanju stava o rezoluciji o Srebrenici
(Izvor: Fena/NSRS)

Počela sjednica NSRS, uvrštena i tačka o zauzimanju stava o rezoluciji o Srebrenici

Narodni poslanici Republike Srpske usvojili su dnevni red devete redovne sjednice Narodne skupštine koji je izmjenjen u odnosu na prijedlog Kolegijuma.

Na prijedlog skupštinskog predsjednika usvojen je prijedlog da poslanici zauzmu stav u vezi sa predloženom rezolucijom o Srebrenici koja je u proceduri pred Generalnom skupštinom UN-a.

Sa dnevnog reda je povučen Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u RS po hitnom postupku. Povlačenje je zatražila Vlada RS koja je uputila prijedlog zakona.   

Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija premješten je sa osme na pretposljednju, odnosno 25. tačku dnevnog reda.  

Na dnevnom redu ove sjednice je, između ostalog, Prijedlog deklaracije o protivljenju otvaranju rudnika litijuma, bora, natrijuma, stroncijuma, kalijuma i prateće asocijacije elemenata na teritoriji opštine Lopare. Riječ o građanskoj inicijativi.

Narodni poslanici razmatrat će po hitnom postupku i prijedloge zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na dobit, Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS, Zakona o javnim tužilaštvima, te Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Na dnevnom redu je Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS kod Razvojne banke Vijeća Evrope po Projektu rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri psihijatrijske ustanove Republike Srpske, te nekoliko godišnjih izvještaja o radu različitih institucija.

federalna.ba/Fena

sjednica NSRS Srebrenica
Damir Peštalić Srebrenica Bajram Kurban-bajram
0 16.06.2024 21:11
Novi Sad posjeta Memorijalni centar Potočari Memorijalni centar Srebrenica - Potočari Memorijalni centar Potočari Srebrenica
0 15.06.2024 21:13
Mreža Srebrenica
0 11.06.2024 21:10