Osmero ubijenih u tržnom centru u Dallasu

Osmero ubijenih u tržnom centru u Dallasu

Naoružani napadač pucao je u prepunom tržnom centru sjeverno od Dallasa i ubio osam ljudi, a ranio najmanje sedam, saopćila je policija američke države Teksas.

Naoružanog napadača, za koga vlasti kažu da je djelovao sam i čiji motiv još nije poznat, ubio je policajac nakon što je počeo da puca ispred tržnog centra "Allen Premium Outlets" u Allenu, rekao je novinarima šef gradske policije Brian Harvey.

Šef vatrogasne službe John Boyd izjavio je na konferenciji za novinare da je njegovo odjeljenje odvezlo u bolnice najmanje devet žrtava sa ranama od vatrenog oružja.

"Dvoje od tih ljudi umrlo je u bolnici", rekao je Boyd na drugoj konferenciji za novinare. Troje ranjenih je u kritičnom stanju, a četiri osobe su stabilne.

Lokalni bolnički centar saopćio je da su povrijeđene osobe starosti od pet do 61 godine.

Okružni sudija Collin Chris Hill pohvalio je policiju i druge službe koje su prve reagovale, ali je izrazio dubok gnijev prema "onima koji bi činili zlo u našoj zajednici, u našem dvorištu".

U odvojenom događaju, policija u obližnjem gradu Frisco saopštila je da je evakuisala tržni centar kasno sinoć, nakon što je primila izvještaje o pucnjavi. Još nije jasno da li je do pucnjave zaista došlo.

federalna.ba/Srna-Reuters

SAD pucnjava unde