videoprilog Suade Mujdanović (Federacija danas)

Osmanović i Umihanić potpisali Memorandum o saradnji

Direktor JZU “Zdravstveni centar Brčko” Emir Osmanović i direktor JZU Univerzitetsko klinički centar Tuzla prof. dr. Šefik Umihanić potpisali su danas Memorandum o saradnji između ove dvije zdravstvene ustanove sa ciljem unapređenja dosadašnje saradnje

- Saradnja koja traje već dugi niz godina i koju imamo sa UKC-om Tuzla bit će nastavljena i u narednom periodu prije svega na zadovoljstvo naših pacijenata koji će i dalje  moći koristiti zdravstvene usluge ovog centra - istakao je Emir Osmanović, direktor Zdravstvenog centra u Brčkom.

- I dalje će naš centar omogućavati obavljanje specijalizacija i drugih edukacija za stručno zdravstveno osoblje iz Brčkog, ali je danas razgovarano i o proširenje zdravstvenih usluga za liječenje ovdašnjih pacijenata u oblasti kardiovaskularne hirurgije, invazivne kardiologije i oftalmologije - dodao je Šefik Umihanić, direktor tuzlanskog UKC-a.

Prema riječima rukovodilaca zdravstvenih ustanova cilj saradnje jeste i razmjena iskustava i znanja uz primjenu savremenih dijagnostičkih i terapeutskih metoda.

federalna.ba/Fena

Emir Osmanović Šefik Umihanić UKC Tuzla Zdravstveni centar Brčko