Nagrađeni najbolji fotografi na Neumskom ljetu
(Izvor: Fena/Božo Bender)

Nagrađeni najbolji fotografi na Neumskom ljetu

Dodjelom nagrada najuspješnijima zatvoreno je ovogodišnje izdanje foto natječaja za najbolju fotografiju uslikanu u jedinom bh. gradu na moru.

Foto natječaj organiziran je u okviru manifestacije Neumsko ljeto 2022, a pobjedničku fotografiju uslikao je Božo Bender. Drugo mjesto pripalo je Edisu Memiću, a treće Imranu Hećimoviću.

Prvoplasiranom je pripala novčana nagrada od tisuću maraka, drugoplasirani je nagrađen s dvije noći u hotelu Vapore za dvije osobe, dok je nagrada za treće mjesto bila izrada fotografije u velikom formatu.

Po riječima Marije Matuško, inicijatorice foto natječaja, kultura je sastavni dio bogate turističke ponude Neuma koju treba promovirati kroz ovakve i slične događaje.

- Cilj je bio obogatiti kulturnu ponudu i sadržaj koji Neum pruža kroz manifestaciju Neumsko ljeto. Foto natječaj je i ove godine privukao mnoštvo prijava, kako naših Neumljana, tako i naših posjetitelja, turista i gostiju što nas motivira da ovaj događaj postane tradicija svake godine u sklopu održavanja Neumskog ljeta - kazala je Matuško.

Ona je zahvalila svim onima koji su poslali svoje fotografije na natječaj.

- Svaka od tih fotografija je jedna posebna razglednica našeg Neuma. Hvala načelniku Jurkoviću što daje potporu u organizaciji, hvala našim fotografima koji su se natjecali. Nastavit ćemo biti dio Neuma i promovirati ga na ovaj jedinstven i vrhunski način - dodala je Matuško.

federalna.ba/Fena

Neum fotografije
Muzički centar Pavarotti NAFF Neum Mostar
0 07.11.2022 21:45
Vlada HNK pogon za preradu maslina Neum
0 17.10.2022 15:10