Na repertoaru NPM-a u petak predstava 'Alfa Beta'
(Izvor: Fena/NPM)

Na repertoaru NPM-a u petak predstava 'Alfa Beta'

Na Velikoj sceni NPM-a u petak, 22. listopada, na rasporedu je predstava "Alfa Beta" autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića s početkom u 20 sati, najavili su iz mostarskog pozorišta. 

U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

Koja je svrha i smisao braka? Što brak sa sobom kroz vrijeme nosi? Koliko ostajemo svoji? Kako nas brak oblikuje? Jesu li su naša očekivanja prevarena? Osjećamo li u svim bračnim i životnim fazama onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i što je to? Neka su od pitanja koja se prožimaju kroz predstavu "Alfa Beta".

Predstava "Alfa Beta" se bavi bračnim odnosima, odnosima u obitelji uopćeno propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i što sa sobom kroz vrijeme brak nosi.

Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote.

Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje jesu li su naša očekivanja prevarena.

federalna.ba/Fena

Narodno pozorište Mostar Alfa Beta
NP Mostar Narodno pozorište Mostar Hadžija Hadžibajramović
0 28.11.2021 15:32
kultura Narodno pozorište Mostar Mostar
0 11.10.2021 19:05
Narodno pozorište Mostar pozorišna sezona
0 30.08.2021 13:11
Mostarska liska Mostar Narodno pozorište Mostar koronavirus Covid19 pandemija virus
0 01.04.2021 13:27
Narodno pozorište Mostar Novo normalno show Ivan Lemo
0 20.02.2021 11:44