javljanje Dine Durmića (Dnevnik 2)

Muškarac u Tuzli ubio suprugu i dvoje djece, potom izvršio samoubistvo

Muškarac M. Č. sinoć je u Tuzli ubio suprugu i svoje dvoje maloljetne djece, a potom sebi oduzeo život, skočivši sa 14 sprata spata zgrade.

Muškarac je izvršio samoubistvo sinoć oko 21.15 h, a danas je policija u stanu pronašla tijelo njegove 34-godišnje supruge i djece, starosti dvije i devet godina.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Mujagi Čičkušiću, koji je radio kao medicinski tehničar u Njemačkoj, a u Tuzlu je stigao prije nekoliko dana.

Istražni timovi u stanu u tuzlanskom naselju Stupine danas su pronašli sjekiru, kojom je, kako se navodi, najvjerovatnije ubio suprugu i djecu.

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović izjavio je da će biti izdate naredbe za obdukciju tijela usmrćenih da bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

"Bit će izdata i naredba za biološko vještačenje, DNK analizu, kao i druge istražne radnje i vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi s ovim događajem, uključujući i način i sredstvo izvršenja tri ubistva", naveo je Arnautović.

federalna.ba/Beta

Tuzla