Milanović primio zapovjednika NATO-a ACT Philippea Lavignea
(Izvor: Fena)

Milanović primio zapovjednika NATO-a ACT Philippea Lavignea

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je u utorak zapovjednika Savezničkog zapovjedništva za transformaciju (NATO ACT) generala zbora Philippea Lavignea koji je u posjetu Hrvatskoj i njezinim oružanim snagama, priopćio je Pantovčak.

General Lavigne izvijestio je hrvatskog predsjednika o glavnim aktivnostima Savezničkog zapovjedništva za transformaciju. Posebno je naglasio pripreme kao potporu prioritetnim ciljevima glavnog tajnika NATO-a za ovogodišnji NATO-ov samit u Vilinusu u Litvi.

To se ponajprije odnosi na implementaciju Koncepta razvoja sposobnosti ratovanja (NWCC) te na davanje stručne pomoći u NATO projektu Digitalne transformacije, prenosi Hina.

Razgovarali su i o ciljevima sposobnost koji se implementiraju u Oružanim snagama Republike Hrvatske (OSRH) te o trenutnoj situaciji vezanoj uz rat u Ukrajini, priopćio je Ured hrvatskog predsjednika.

Uz generala zbora Philippea Lavignea na sastanku su bili izvršni časnik brigadir Arnaud Gary, politički savjetnik Julien Deruffe i posebni savjetnik kapetan fregate Brian Richards.

Prisustvovali su i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Michael Križanec, brigadir Branimir Tojčić te savjetnik predsjednika Milanovića za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika kontraadmiral Predrag Stipanović, dodaje se u priopćenju.

federalna.ba/Fena 

Andrej Plenković
Željka Cvijanović Andrej Plenković
0 16.03.2023 19:10
Hrvatska Sabor Andrej Plenković
0 03.03.2023 17:30
Andrej Plenković Federalni radio opoziv
0 03.03.2023 16:54
Elmedin Konaković Hrvatska Bosna i Hercegovina Gordan Grlić Radman Andrej Plenković Zoran Milanović
0 21.02.2023 19:50
Andrej Plenković Elmedin Konaković
0 21.02.2023 14:43