Medvedev: Rusiji potrebna veća vojska da bi se branila
(Izvor: EPA-EFE/ALEXEY MAYSHEV)

Medvedev: Rusiji potrebna veća vojska da bi se branila

Rusija mora povećati svoju vojsku, smatra Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika ruskog Savjeta bezbjednosti i bivši predsjednik te zemlje.

"Da bi mogla da se uspješno brani, Moskvi je potrebna vojska sa mješavinom regruta i profesionalaca", rekao je Medvedev odgovarajući na pitanja korisnika ruske društvene mreže VK u subotu.

Dodao je da ruska vojska mora imati najmanje 1,5 milion ljudi.

Rusija je prošle godine predstavila planove da poveća svoje oružane snage sa 1,15 miliona na 1,5 milion vojnika, a od tada je o tom pitanju održano nekoliko sastanaka na najvišem nivou.

Medvedev je komentarisao i mjere za sprečavanje "stranih agenata" da zarađuju novac u Rusiji, misleći na ljude za koje je rekao da vrijeđaju zemlju nakon što su se preselili u inostranstvo.

"Ako želite da živite tamo, živite tamo. Ako želite da govorite gadne stvari o Rusiji, samo naprijed. Ali, u tom slučaju, ne možete zarađivati novac u Rusiji", rekao je Medvedev.

Ruski poslanici su već predložili korake za prekid finansijskog pristupa ljudima koji su napustili zemlju i osudili njene akcije protiv Ukrajine.

federalna.ba/AA

Dmitrij Medvedev Rusija