videoprilog Anite Zovko (Dnevnik 2)

Među onima koji su došli zahvaliti se Kraljici mira je i obitelj Zvonar

Prije 41 godinu, 24. lipnja u večernjim satima, šestoro djece iz Međugorja, prema vlastitom kazivanju, na brdu Crnica u predjelu Podrbdo vidjelo je Gospu. Od tada do danas Međugorje je posjetilo više milijuna vjernika iz cijeloga svijeta. Svi su oni u Međugorje dolazili i dolaze na molitvu i po utjehu. Pandemija koronavirusa je zaustavila dolazak stranih hodočasnika na godišnjicu Gospinih ukazanja. No, ove godine se čini da je Međugorje opet svijet u malom.

Obitelj Zvonar iz Tomislavgrada u Međugorje je došla zahvaliti Kraljici mira na ozdravljenju sina. Nekad s teškom srčanom manom, danas je njihov Ivan zdrav dječak. Zvonari vjeruju da je to bio Gospin zagovor.

Mnogi riječima ne umiju objasniti što ih dočeka u Međugorju. Kažu da tu osjete mir i spokoj. Iz Šibenika je, primjerice, na godišnjicu Gospina ukazanja došlo čak 7 autobusa s hodočasnicima. Neki su dolazili i više od stotinu puta.

U Međugorje su uoči obljetnice Gospinih ukazanja mnogi stigli i pješice ispunjavajući svoje zavjete. Tu su vjernici sa svih kontinenata.

„Zaista je prekrasno vidjeti ovakav ambijent ovdje ispred naše crkve, gdje se tisuće ljudi iz svih krajeva svijeta okuplja samo s jednim jedinim ciljem - mir, molitva i zahvala Gospi na ovoliko godina njenog boravka ovdje“, kazao je Željko Vasilj, voditelj Turističke zajednice Međugorje.

Papa Franjo 2019. godine odobrio je hodočašća u Međugorje, no na proglašenje svetištem još se čeka.

federalna.ba

Međugorje