Krišto i Naessl o unapređenju suradnje i provedbi Plana rasta za zapadni Balkan
(Izvor: Fenba/Vijeće ministara BiH)

Krišto i Naessl o unapređenju suradnje i provedbi Plana rasta za zapadni Balkan

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s direktoricom Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za BiH Manuelom Naessl o unapređenju suradnje BiH s ovom financijskom institucijom te o provedbi Plana rasta za zapadni Balkan.

Tokom susreta naglašeno je da su u dosadašnjem razdoblju BiH i EBRD ostvarili veoma uspješnu saradnju u svim oblastima, prije svega u elektroenergetskom sektoru, sektoru prometa, financijskom sektoru i komunalnoj infrastrukturi.

Krišto je iskazala zahvalnost EBRD-u na kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini, posebno na izgradnji značajnih infrastrukturnih projekata, ključnih za uvezivanje BiH u regionalnu prometnu infrastrukturu.

Izrazila je zadovoljstvo što je Upravni odbor EBRD-a prošle godine odobrio nekoliko značajnih projekata za BiH, poput projekta Koridor Vc: Mostar sjever - Mostar jug za koji je potpisan i projektni sporazum, te projekta Javni prijevoz Sarajevo e-mobility.

Na kraju susreta predsjedavajuća Krišto je rekla da podršku EBRD-a očekujemo u područjima jačanja zelene tranzicije, u projektima usmjerenim na jačanje kapaciteta privatnog sektora, konkurentnosti poduzeća, daljnje izgradnje infrastrukture, kao i u projektima koji bi omogućili veću sigurnost energetskog sustava i bolju energetsku učinkovitost - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

federalna.ba/Fena

EBRD Borjana Krišto projekti
Evropski parlament Europski parlament Dragan Čović Borjana Krišto Darijana Filipović
0 09.06.2024 18:38
Borjana Krišto Oliver Varhelji
0 03.06.2024 19:04
Oliver Varhelji Borjana Krišto
0 02.06.2024 19:45
Borjana Krišto Pristupni pregovori Bosne i Hercegovine s Europskom unijom
0 28.05.2024 14:48