Konakoviću stigle odbijenice iz SDA i SBiH

Konakoviću stigle odbijenice iz SDA i SBiH

Nakon što je Elmedin Konaković uputio poziv predstavnicima Bošnjaka iz BiH i regije, na sastanak o Položaju i statusu Bošnjaka u regiji, počele su stizati prve odbijenice. Bakir Izetbegović poziv je odbio zbog, kako navodi, Konakovićeve uloge u grupaciji stranaka, koja je zbog vlastitih interesa, pogazila izbornu volju Bošnjaka.

Nadalje, Izetbegoviću je čudan i sastav osoba kojima je upućen poziv. Tvrdi, nije pozvan član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, kao ni premijer i potpredsjednik Federacije, a istovremeno je poziv upućen predsjednicima nekih neparlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini, koje su, kako navodi, potpuno irelevantne.

Delegat u Domu naroda državnog parlamenta, iz SBiH, također je kazao da se ova stranka neće odazvati pozivu, te da je riječ tek o novom nepromišljenom potezu Trojke.

Na prve odbijenice reagovali su i iz NiP-a. Navode, da na primjedbe gledaju kao na bijeg od odgovornosti, te su još jednom pozvali sve političke aktere da se odazovu pozivu.

federalna.ba

NiP SDA SBiH Elmedin Konaković
Ministarstvo vanjskih poslova BiH Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković Rezolucija o genocidu u Srebrenici
0 24.05.2024 17:02
Elmedin Konaković Rezolucija o genocidu u Srebrenici rezolucija o Srebrenici
0 23.05.2024 19:26
SBF sastanak Elmedin Konaković
0 22.05.2024 11:08