videoprilog Lejle Džin (Dnevnik 2)

Komarica: Događaj Isusova uskrsnuća je presudan za povijest čovječanstva

U katedrali Svetog Bonaventure uskršnje misno slavlje, uz prisustvo vjernika, predvodio je banjalučki biskup Franjo Komarica. On je u svom obraćanju pojasnio jedinstveni događaj Isusova uskrsnuća koji je presudan za povijest čovječanstva. Potaknuo je sve nazočne da i dalje jačaju svoju vjeru u Krista kao svoga Spasitelja i svoju vjernost Crkvi i njenom naučavanju.

Zbog svijesti da nam je Krist oprostio i oprašta grijehe, te da nam dariva konačno izmirenje između neba i zemlje, između Boga i nas ljudi, njegovih stvorenja, neka nam podari svoj mir koji trebamo živjeti međusobno. Neka nam dariva mir i radost da opraštamo grijehe jedni drugima kao i našim sugrađnima. Tu našu zadaću nam valja ostavarivati i u sadašnjim tjeskobnim vremenima u kojima se svi nalazimo zbog aktualne sitaucija sa pandemijom koronavirusa, poručio je biskup svim vjernicima.

„Daleko je opasnija pandemija duše, kad izgubiš nadu i vjeru i ljubav i kad ne znaš zapravo zašto živiš na zemlji. Uskrs upravo govori nešto drugo, da ima života i nakon ove zemaljske smrti. Mi u taj život ne samo vjerujemo nego tome se životu pripremamo. Volite se međusobno ljudi, volite se. Ja sam vam dao svoj mir, živite i vi međusobno u miru. To i ja želim poručiti svima vama koji radite na izgradnji mira, istinskoga mira u našem gradu u našoj sredini životnoj ovdje“, kazao je Komarica.

federalna.ba

Franjo Komarica Uskrs Banja Luka
Banja Luka Mejdan Šehitluci Mirko Kovačević Šefket Maglajlić Vahida Maglajlić
0 18.04.2021 10:19
Banja Luka budžet
0 15.04.2021 10:00
Marijan Beneš Banja Luka sportska dvorana Borik
0 10.04.2021 12:24
Banja Luka vakcinacija
0 09.04.2021 11:34