Izložba 'Stara Bosna' otvorena u Banja Luci povodom Dana državnosti BiH

Izložba 'Stara Bosna' otvorena u Banja Luci povodom Dana državnosti BiH

Izložba “Stara Bosna” u organizaciji potpredsjednika bh. entiteta Republika Srpska Ramiza Salkića i Galerije “Preporod” Zenica otvorena je danas u Banja Luci u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Slike koje su izložene i prezentovane na ovoj izložbi su rađene različitim tehnikama sa motivima stare Bosne kojom su umjetnici prikazali hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz kabineta Ramiza Salkića.

Izložbu “Stara Bosna” je otvorio Salkić, koji je kazao da se tom postavkom sa motivima Bosne i Hercegovine, u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u Banjoj Luci svjedoči njena snaga.

- Mi trebamo da njegujemo nacionalne praznike naše domovine bez obzira na pokušaje separatista da nam ospore ovaj praznik i da nas onemoguće u njegovom obilježavanju. Naša ljubav prema Bosni i Hercegovini treba da pobijedi njihovu mržnju. BiH je domovina svih njenih građana čak i onih koji je ne vole i koji bi je rado podijelili, da ne postoji i da joj se ime ne spominje. Historijski korijeni Bosne i Hercegovine toliko su duboki i jaki da je nisu uspjeli podijeliti i uništiti ni mnogo jači neprijatelji od ovih današnjih. Zbog toga je BiH opstajala kroz historiju i zbog toga će opstajati u budućnosti - kazao je Salkić, navodi se u saopćenju.

federalna.ba/Fena

Dan državnosti BiH Banja Luka BiH izložba Stara Bosna
Banja Luka Banjaluka ubistvo
0 03.12.2022 12:41
Banja Luka ubistvo
0 03.12.2022 10:26
Denis Bećirović Marco Di Ruzza Italija BiH
0 02.12.2022 18:25