Helez: Sve žrtve zaslužuju poštovanje
(Izvor: Fena/Ministarstvo odbrane BiH)

Helez: Sve žrtve zaslužuju poštovanje

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane Zukan Helez danas je, nakon što je odao počast ubijenim civilima hrvatske nacionalnosti u Grabovici te ubijenim civilima Bošnjacima u Sokolini, položio cvijeće na mjestu stradanja civila srpske nacionalnosti u Sijekovcu.

Zločin u Sijekovcu 1992. godine počinili su pripadnici HOS-a, a za ubistvo 46 civila osuđena je jedna osoba. Tijela su poslije bačena u Savu. Još uvijek se traga za osam ubijenih - saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Helez je naglasio da sve žrtve zaslužuju poštovanje.

- Tih dana Milji Zečević ubijena su tri sina i muž. Ovom prilikom izražavam posebnu počast majci Milji. Odavanjem počasti ubijenim civilima sve tri nacionalnosti želim da pošaljem poruku da je zločin zločin, bez obzira ko ga počinio. Neka nikad i nigdje više ne bude rata, da ne bude ubijenih i stradalih. Iz ovoga moramo naučiti lekciju i svoju djecu učiti da niko i nikada ovako nešto ne uradi. Pozivam i sve druge političare u BiH da se poklone svim žrtvama, a ne samo žrtvama iz vlastitog naroda. Samo tako možemo graditi Bosnu i Hercegovinu i bolju budućnost za sve nas - kazao je Helez, navodi se u saopćenju iz MOBiH. 

federalna.ba/Fena

Zukan Helez