Helez: Obilježavanje vjerskih praznika u MO i OSBiH postala je tradicija koju njegujemo

Helez: Obilježavanje vjerskih praznika u MO i OSBiH postala je tradicija koju njegujemo

U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu večeras je održan Bajramski koncert, pod pokroviteljsvom zamjenika predsjedavajućeg  Vijeća ministara BiH i ministra odbrane Zukana Heleza, u povodu nastupajućeg Kurban-bajrama.

Koncertu su prisistvovali pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, vjerskih zajednica u BiH,  političkog, kulturnog i javnog života kao i predstavnici vojno-diplomatskog kora u BiH.

Helez je u obraćanju naglasio da ovakve manifestacije "afirmišu pozitivne vrijednosti koje u sebi nosi Kurban bajram, i upućuje nas na međusobnu solidarnost, ljubav,  očuvanje tradicije i moralnih vrijednosti“. 

- Radost Bajarama će biti upotpunjena ukoliko je dijelimo i sa onima kojih se nema ko sjetiti, onima koji prolaze teške trenutke u svojim životima. Molimo se i za spas svih ljudi ne zatvarajući oči pred onima kojima je potrebna pomoć i lijepa riječ. Neka naša dobra djela budu putokaz drugima. Učinimo puno više da budemo bolji – kazao je Helez.

Naveo je da je sretan što u Bosni i Hercegovini, posebno u sistemu odbrane, dijele zajedničke vrijednosti, posebno vjerske praznike.

- Obilježavanje vjerskih praznika u Ministarstvu odbrane  i Oružanim snagama BiH postala je tradicija koju njegujemo, a time njegujemo i multietničnost i multikulturalnost. Drago mi je da ćemo večeras radost Kurban bajrama podijeliti sa pripadnicima drugih vjeroispovijesti koji žive u BiH. Mi moramo zajedno, slobodno i u međusobnom poštivanju i saradnji graditi zajednički dom zemlju Bosni i Hercegovinu – kazao je, između ostalog, Helez.

federalna.ba/Fena

Zukan Helez
Zukan Helez Aleksandar Goganović Prijedor defile
0 07.07.2024 19:35
Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine Češka Republika Jana Černochova Zukan Helez Tomislavgrad
0 21.06.2024 16:48