Hajrić i Helez razgovarali o suradnji i projektu biosigurnosti i biozaštite

Hajrić i Helez razgovarali o suradnji i projektu biosigurnosti i biozaštite

Ravnatelj Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine Džemil Hajrić održao je danas u Sarajevu sastanak sa Zukanom Helezom, ministrom obrane i zamjenikom predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano o suradnji Agencije i Ministarstva obrane, s naglaskom na realizaciju projekta „Biosigurnost i biozaštita na prvoj crti obrane u SEEE“. Ministarstvo obrane je nositelj projekta, a Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine jedna od institucija koja sudjeluje u projektnim aktivnostima, priopćeno je iz te agencije.

Kako je navedeno, Agencija je, sukladno svojim nadležnostima, dala doprinos u popunjavanju upitnika, kao i u pripremi evaluacijskog posjeta projektnog tima Bosni i Hercegovini koji će biti realiziran od 25. do 29. ožujka ove godine. Cilj navedenog posjeta je uvid u uloge organizacija u Bosni i Hercegovini u procesu upravljanja mjerama biosigurnosti i biozaštite na prvoj crti.

Ravnatelj Hajrić je ovu prigodu iskoristio kako bi ministra Heleza, u svojstvu zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, upoznao s tekućim aktivnostima Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine i pozvao ga na konferenciju koju Agencija organizira povodom 7. lipnja, Svjetskog dana sigurnosti hrane, stoji u priopćenju.

federalna.ba/Fena

Džemil Hajrić Zukan Helez