Film Pjera Žalice 'Koncentriši se baba' od 18. januara dostupan online
(Izvor: Obala Art Centar)

Film Pjera Žalice 'Koncentriši se baba' od 18. januara dostupan online

Film Pjera Žalice “Koncentriši se, baba” sa najpoznatijim glumcima regije, od 18. januara bit će dostupan online za gledatelje širom svijeta na OnDemand platformi kina Meeting Point Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Prošlogodišnji 26. Sarajevo Film Festival (2020) otvoren je svjetskom premijerom filma “Koncentriši se, baba”, koji je na festivalu zabilježio rekordnu gledanost: u prva dva sata film je gledalo više od 14.000 ljudi u 42 zemlje. 

Kako se navodi u saopćenju, radnja filma događa se u aprilu 1992. godine. Brojna se porodica, razbacana po cijeloj Jugoslaviji, okuplja u Sarajevu oko odra stare majke. Baba nije dobro, ali se prognoza porodičnog ljekara da je njena smrt pitanje minuta, pretvara u sate, pa onda dane. Počinju spletke, prevare i trvenja oko nasljedstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike porodične kuće u Sarajevu. Baba i posljednim uzdasima svojski učestvuje u tome, a možda je upravo to i održava u životu. Intrige i spletkarenje na štetu jedne od sestara ovoj porodici su važnije od jasnih, zastrašujućih znakova nadolazeće kataklizme. Kada je, na koncu, prevara otkrivena, već je kasno.

U filmu glume Mira Banjac, Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija. 

Pjeru Žalici ovo je treći igrani film, nakon filmova “Gori vatra” (2003) i “Kod amidže Idriza” (2004).

Na Ondemand.kinomeetingpoint.ba do kraja mjeseca dostupni su i filmovi “Pun mjesec” Nermina Hamzagića (u cijelom svijetu), “Mare” Andree Štake (dostupan gledateljima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Kosovu) i “Otac” Srdana Golubovića (dostupan u Bosni i Hercegovini i Sloveniji).

federalna.ba/Fena

Koncentriši se baba Pjer Žalica online
Almir Đikoli Aleksandar Petković Petko Koncentriši se baba Pjer Žalica Elma Tataragić Leon Lučev Marko Đorđević Sarajevo BiH
0 13.12.2020 13:26
Mostar PR & Media Days Mostariensis konferencija koronavirus online
0 19.11.2020 14:32