Dva učenika iz Sjeverne Makedonije povrijeđena u zemljotresu u Turskoj
(Izvor: BBC)

Dva učenika iz Sjeverne Makedonije povrijeđena u zemljotresu u Turskoj

Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Makedonije saopštilo je danas da su u jutrošnjem zemljotresu u Turskoj povrijeđena dva makedonska učenika, koji u toj zemlji borave preko programa EU "Erasmus plus".

U saopštenju se navodi da su diplomatski predstavnci Sjeverne Makedonije u kontaktu s devet makedonskih državljana koji su u regionu pogođenom zemljotresom: osam učenika i njihov mentor/nastavnik.

"Od posljedica zemljotresa dvoje učenika je zadobilo fizičke povrede: jedan učenik ima teže povrede – prelom koji trenutno sanira medicinsko osoblje, dok je drugi učenik lakše povrijeđen. Niko od učenika, kao ni mentor, nisu u životnoj opasnosti", precizira Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Makedonije.

Ministarstvo je navelo da preko Ambasade u Ankari i Generalnog konzulata u Istanbulu pomno prati situaciju na jugoistoku Turske poslije jakog zemljotresa rano jutros i da za sada nema informacija o drugim makedonskim građanima koji su ugroženi ili kojima je potrebna pomoć.

Po uputstvima Ministarstva spoljnih poslova, jedan diplomata iz Ambasade u Ankari je već poslan u region da pomogne u evakuaciji makedonskih učenika iz grada Kahramanmaras, i da pribavi informacije i ostane u najugroženijim područjima radi eventualnih dodatnih intervencija.

federalna.ba/Beta

zemljotres
Japan zemljotres
0 08.04.2024 09:46
Kina Tajvan zemljotres
0 03.04.2024 21:02
zemljotres Crna Gora Hercegovina
0 03.04.2024 12:58
Crna Gora zemljotres sinoć
0 03.04.2024 08:58