Dizdar u Bratuncu: Ministarstvo će nastaviti podršku održivom povratku
(Izvor: Fena/Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica)

Dizdar u Bratuncu: Ministarstvo će nastaviti podršku održivom povratku

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Bratunac gdje se sastao s načelnikom Lazarom Prodanovićem, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

Tema sastanka bila je realizacija projekata od značaja za povratničku zajednicu.

Dizdar i Prodanović razgovarali su o trenutnim, ali i budućim projektima usmjerenim na poboljšanje uslova života povratnika. Istaknuta je važnost kontinuirane saradnje Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Opštine Bratunac. 

Dizdar je naglasio da će Ministarstvo nastaviti podržavati projekte koji doprinose održivom povratku i integraciji povratnika.

- Dobra saradnja sa lokalnim vlastima, kao što je Opština Bratunac, ključna je za uspješnu realizaciju projekata koji imaju za cilj poboljšanje životnih uslova naših povratnika. Ova posjeta je prilika da zajedno identificiramo nove mogućnosti i pravce djelovanja -  kazao je Dizdar. 

Načelnik Prodanović zahvalio je Dizdaru za posjetu i za dosadašnju podršku Ministarstva te istakao da Opština Bratunac ostaje posvećena radu na projektima koji će osigurati bolju budućnost za sve građane a posebno povratnike.

Dizdar je razgovarao i s predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Bratunac gdje je u toku izgradnja objekta sjedišta Medžlisa čiju izgradnju sufinansira Ministarstvo.

federalna.ba/Fena

Nerin Dizdar