Dizdar: Lamija, Nudžejma i Sanida primjer uspješnih povratničkih priča
(Izvor: AA)

Dizdar: Lamija, Nudžejma i Sanida primjer uspješnih povratničkih priča

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar jučer je održao sastanak sa tri izuzetne učenice iz povratničkih sredina, koje su svojom velikom predanošću i radom, zalaganjem ostvarile značajne rezultate u svojim školama. 

Lamija Avdić, Nudžejma Mehanović i Sanida Hodžić istaknute su kao izuzetno uspješne, a ovo ostvarenje potvrda je rezultata koje su postizale tokom svog školovanja.

Naime, Lamija Avdić učenica je generacije Prve osnovne škole u Srebrenici. Njena opredijeljenost za stjecanje znanja i postizanjem rezultata, prepoznati su od strane škole. 

Nudžejma Mehanović je učenica generacije Osnovne škole "Sveti Sava" u Modriči. Sanida Hodžić dobitnica je "Vukove diplome" u Medicinskoj školi u Zvorniku, što svjedoči njenoj izvrsnosti u svim segmentima obrazovanja. 

Ministar Dizdar je ovom prilikom pohvalio učenice, ističući njihov predan rad i izvanredne rezultate kao pozitivan primjer. 

- Vaš trud i zalaganje su prepoznati, a vaši uspjesi su dokaz da se upornost i rad uvijek isplate. Vi ste primjer i inspiracija, ne samo vašim vršnjacima, već i svim povratnicima koji se suočavaju s različitim izazovima - istakao je ministar Dizdar. 

Također, on je učenicama poželio mnogo sreće u njihovom budućem školovanju, izražavajući uvjerenje da će nastaviti postizati uspjehe i biti ponos svojih zajednica. 

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica ostaje posvećeno podršci povratničkim zajednicama, posebno mladima, koji svojim radom i zalaganjem pokazuju da se može postići mnogo, bez obzira na prepreke, saopćeno je iz tog ministarstva. 

federalna.ba/Fena

Nerin Dizdar