Dan muzejskog selfija u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica Livno

Franjevački muzej i galerija Gorica Livno obilježili su 19. siječnja - Dan muzejskog selfija. Dan je to kada hramovi kulture nastoje privući širu publiku u svoje izložbene prostore želeći ih i na taj način podsjetiti na važnu ulogu koju imaju u društvu. Poticanjem posjetitelja da naprave selfie pored svog omiljenog umjetničkog djela ili eksponata iz bilo koje muzejske postavke, a potom i podijele tu fotografiju na društvenim mrežama, dodatno promiču svijest o vrijednoj baštini i značajnim djelima pohranjenim u muzejima.

Stoga je i Franjevački muzej i galerija Gorica Livno poziv objavio na svojoj Facebook stranici, a dio posjetitelja zatekli smo u razgledanju mnogobrojnih zbirki. Uz selfie novinarske ekipe, fotografirali smo i posjetitelje kako to rade, a ravnateljica FMGG Dražena Džeko kazala nam je kako selfie u muzeju nije samo slikanje umjetnosti već i podsjetnik na trenutak i sva iskustva koja su se dogodila tijekom posjeta.

„Još od 2014. godine u svijetu se obilježava Muzejski selfie dan. Ove godine i mi smo se odlučili pridružiti toj globalnoj inicijativi i pozvali smo naše sugrađane da iskoriste ovaj prekrasan zimski dan, dođu na Goricu, naprave jedan selfie, objave ga na svojim društvenim mrežama i na taj način promoviraju i naš muzej i baštinu koju čuvamo, a i naš grad“, kazala je Džeko te dodala da svaki postav ima svoje posebnosti.

Livanjski čuvar prošlosti odavno se uhvatio pod ruku sa suvremenim trendovima i pristupima publici, angažirani su u edukaciji zajednice, približavanju ljudima, te su muzej i njegov atrij učinili mjestom raznih radionica za djecu i odrasle, mjestom za promociju knjiga, seminara, simpozija, mjestom susreta s prijateljima, mjestom koncerata, druženja i zabave.

federalna.ba

Dan muzejskog selfija Livno
100 žena na Kamešnici Livno Kamešnica
0 18.05.2022 17:11
100 žena na Kamešnici Livno
0 15.05.2022 17:15
Livno pčelari dodjela opreme
0 29.04.2022 17:41
Zoran Milanović Hrvatska BiH Livno
0 23.04.2022 10:20