Čović i Anušić razgovarali o suradnji na poticanju opće stabilnosti i napretka regije

Čović i Anušić razgovarali o suradnji na poticanju opće stabilnosti i napretka regije

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović u utorak je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održao sastanak s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Republike Hrvatske Ivanom Anušićem, koji je iskazao podršku Vlade RH na putu Bosne i Hercegovine prema euroatlantskim integracijama.

Tom prilikom, dužnosnici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji i europskom putu BiH, odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske te suradnji na poticanju opće stabilnosti i napretka regije, navode iz HDZ-a BiH.

Čović je istaknuo značaj europskih i euroatlantskih integracija za BiH, naglašavajući kako je potrebno žurno pristupiti izvršavanju obveza u procesu integracija. Također, istaknuo je važnost potpore Vlade Republike Hrvatske koja kontinuirano pomaže ostvarenje ovih iskoraka.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Republike Hrvatske Ivan Anušić tijekom sastanku je izrazio podršku Vlade RH na putu Bosne i Hercegovine prema euroatlantskim integracijama što je važno za hrvatski narod, ali i za prosperitet i sigurnost cijele Bosne i Hercegovine, dodaje se u priopćenju.

Na koncu, dužnosnici su izrazili zadovoljstvo suradnjom i bilateralnim odnosima, ističući nastavak rada na svim prioritetnim pitanjima.

federalna.ba/Fena

Dragan Čović Ivan Anušić
Dragan Čović budžet Sigurnost EU
0 09.07.2024 11:51
Evropski parlament Europski parlament Dragan Čović Borjana Krišto Darijana Filipović
0 09.06.2024 18:38
Dragan Čović koalicija
0 04.06.2024 17:21