Biraju li federalni zastupnici danas Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH?
(Izvor: Arhiv)

Biraju li federalni zastupnici danas Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH?

Redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, jedanaesta u aktuelom mandatu, sazvana je za danas u Sarajevu. Za današnju sjednicu je kao posljednja u dnevnom redu kandidirana tačka ‘Izbori i imenovanja' a odnosi se  na materijal resorne parlamentarne komisije, odnosno na pitanja imenovanja sudije državnog Ustavnog suda iz Federacije BiH, zatim na predloženo imenovanje dvoje novih rukovodilaca Predstavničkog doma (predsjedavajući i jedan od potpredsjedavajućih), kao i na imenovanje članova parlamentarnih radnih tijela ili zvaničnika u pojedinim federalnim institucija.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović jučer je u Mostaru rekao da Marin Vukoja treba biti izabran za sudiju Ustavnog suda BiH. Najavio je Dragan Čović i da će na Zastupničkom domu FBiH izvršiti sva imenovanja, osim sudije, i imenovanja u javnom RTV servisu Federacije BiH. 

U najavljenom dnevnom redu je više zakona, predloženih po hitnom ili skraćenom postupku, kao i federalna strategija za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici, potom predložene odluke o izradi regulacionog plana Štrbački buk i plana koji se odnosi na historijsko gradsko područje u Jajcu.

federalna.ba/Fena

Marin Vukoja Predstavnički dom Parlamenta FBiH
Predstavnički dom Parlamenta FBiH Zakon o transplataciji organa izmjene vanredna sjednica
0 10.07.2024 08:07
Predstavnički dom Parlamenta FBiH
0 03.07.2024 12:39
Intervju na Federalnom radiju Aner Žuljević Parlament FBiH Marin Vukoja Milorad Dodik razdruživanje
0 07.06.2024 14:36
Refik Lendo Marin Vukoja
0 02.06.2024 13:17
Marin Vukoja Parlament Federacije BiH Parlament FBiH
0 29.05.2024 19:44