videoprilog Azre Bećirović (Federacija danas)

Bingo Group otvorio dva nova proizvodna pogona u jednom danu Kompanije Kaletex i Ingram pojačale svoje kapacitete

U impresivnom podvigu, Bingo Group, najveća poslovna grupacija u Bosni i Hercegovini, danas je svečano otvorila dva nova proizvodna pogona, oba na području Tuzlanskog kantona. Investicijama ukupne vrijednosti od 15 miliona KM unaprijeđeni su procesi u kompaniji za proizvodnju tekstila, Kaletex Kalesija, te kompaniji Ingram Srebrenik koja se bavi proizvodnjom betona. Ovaj potez dodatno učvršćuje Bingo Group na poziciji lidera u ulaganjima u rast i razvoj domaće privrede.

"Današnje svečano otvorenje novih pogona potvrđuje našu ulogu najvećeg investitora u razvoju domaće privrede. Novi proizvodni pogon kompanije Kaletex prostire se na više od 1.600 m², dok je 10 miliona KM investirano u Ingram, odnosno novu betonaru i prateću opremu. Strateškim širenjem poslovanja i akvizicijama u proteklih 30 godina, Bingo je revitalizirao mnogobrojna postrojenja širom BiH, spasivši hiljade radnih mjesta i osiguravajući stabilan rast i razvoj kompanija. Pored ulaganja u tehnologiju i opremu, te renoviranja prodajnih objekata, unaprijedili smo uslove rada za naše uposlenike, koji su stub Bingo grupacije" izjavila je Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo Group.

Investicija u vrijednosti od 5 miliona KM u novu proizvodnu haluomogućila je kompaniji Kaletex, da unaprijedi i proširi svoju proizvodnju te osigura kvalitetnije uslove rada za uposlenike. Novi kapaciteti uključuju i prelazak sa lohn poslova na proizvodnju radne opreme i ostalih tekstilnih proizvoda. Od kada je Kaletex postao dio grupacije 2018. godine, proizvodnja je značajno unaprijeđena, a asortiman proizvoda proširen. Trenutno ova kompanija zapošljava 70 radnika, a planirano je daljnje povećanje kapaciteta i broja zaposlenih, kao i uvođenje nove faze proizvodnje - vezionice.

Ingram Srebrenik, jedna od 11 proizvodnih kompanija u sastavu Bingo Group koja sada zapošljava 200 radnika, završila je investiciju od 10 miliona KM usmjerenu ka modernizaciji fabrike. Uz novootvoreni pogon, betonaru i pogonsku prateću opremu, dodatno je započeta izgradnja novog objekta i nabavka potpuno automatizovane linije za proizvodnju betonske galanterije. Visokokvalitetni proizvodi Ingrama traženi su u Srbiji i Hrvatskoj, a izvoz kompanije je u stalnom porastu. Nakon otvorenja ovog pogona, planira se ulaganje u novu ekološku proizvodnu liniju za hidratisanje kreča, čija se realizacija očekuje krajem 2024. godine.

Današnjim otvorenjem dva nova pogona, Bingo Group još jednom pokazuje svoju posvećenost investicijama koje donose novu vrijednost bosanskohercegovačkoj ekonomiji i društvu.

federalna.ba

Bingo
Bingo TV Bingo show
0 19.07.2024 22:06
TV Bingo show Bingo
0 12.07.2024 21:52
Bingo TV Bingo show
0 05.07.2024 21:45
TV Bingo show Bingo
0 28.06.2024 22:12
TV Bingo show Bingo
0 21.06.2024 21:43
Bingo TV Bingo show
0 14.06.2024 22:23