Beograd: Gazela prohodna, protest završen

Protestni skup "Srbija protiv nasilja" je završen, a učesnici su se razišli nakon što su prethodno blokirali najprometniji beogradski most Gazela u znak upozorenja da vlast ispuni zahtjeve organizatora protesta.

Protest je završen nešto prije 21 čas, a saobraćaj na mostu Gazela koji je bio blokiran nešto manje od dva sata je profunkcionisao.

Organizatori skupa od vlasti zahtijevaju smjenu Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije /REM/, gašenje štampanih medija koji objavljuju lažne vijesti i krše novinarski kodeks i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Happy zbog promovisanja nasilja.

Traži se i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Opozicione stranke koje su organizovale protest zahtijevaju i institucionalnu odgovornost za tragedije u kojima je ubijeno 17 ljudi, kao i smjene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbjednosno-informativne agencije /BIA/ Aleksandra Vulina.

Učesnici protesta prije blokiranja Gazele su se okupili ispred Skupštine Srbije.

Skup "Srbija protiv nasilja" organizovali su Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno lijevi front/Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

Ovo je drugi protest "Srbija protiv nasilja", a prvi je održan u ponedjeljak, 8. maja.

federalna.ba/Srna

 

Beograd protest
protest Pariz krajnja desnica desnica
0 15.06.2024 17:01
poljoprivrednici protest
0 04.06.2024 17:01
Bijela kuća protest Rafah
0 29.05.2024 09:55
Albanija Tirana protest
0 21.05.2024 17:08