videoprilog Dalile Vojniković (Federacija danas)

Arijana Vojić će našu zemlju predstavljati na Olimpijskim igrama u Tokiju

Svjetska rukometna federacija potvrdila je delegatsku nominaciju Arijane Vojić za turnir najboljih svjetskih rukometašica na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju. Ona će sigurno biti jedina predstavnica Bihaća na ovom prestižnom sportskom događaju, a vjerovatno i jedino službeno lice na Olimpijskim igrama iz Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina do ove godine nije imala žensku rukometnu reprezentaciju, pa su tako snovi zaljubljenica u ovaj sport da nekada zaigraju na prestižnim svjetskim takmičenjima često ostajali neostvareni.

„Do sada sam bila na svim velikim sportskim takmičenjima kada je u pitanju Evropa i svijet. Međutim, kada odete na Olimpijske igre - to je kao da ste na krovu sportskog svijeta“.

Jedina žena delegat u našoj zemlji ujedno je i  jedna od 14 svjetskih najboljih  delegata koji će u  Tokiju voditi računa o regularnosti rukometne igre. A nakon Olimpijade čekaju je i druga prestižna takmičenja.

„Netom poslije nominacije za ljetne Olimpijske igre ubrzo je stigla i nominacija za ovogodišnji Final Four, odnosno finale Lige prvaka za žene koje će se održati krajem maja u Budimpešti“.

Uspjesi Arijane Vojić u ovom vremenu, kada su nam lijepe vijesti potrebnije nego ikada, bude i osjećaj ponosa, pogotovo kod onih s kojima je pravila prve rukometne korake.

„Drago mi je da je uspjela i vjerujem da će još više uspjeti, pred njoj je još karijera, jeste da je vrh Olimpijske igre, ali biće tu i Lige prvaka i još Olimpijskim igara i prvenstava“, kaže Mirzet Midžić, trener Ženskog rukometnog kluba Bihać.

Pred Vojić je sada pripremni period koji podrazumijeva edukacije i testiranja, a nakon čega će ponosno s bojama zastave naše zemlje predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

federalna.ba

Arijana Vojić