Anja Marić predstavila izložbu 'Dijete u meni': Izraz bezbrižnosti iz vremena djetinjstva
(Izvor: Fena/Marin Knezović)

Anja Marić predstavila izložbu 'Dijete u meni': Izraz bezbrižnosti iz vremena djetinjstva

Izložba likovne umjetnice Anje Marić "Dijete u meni" otvorena je u okviru ovogodišnjega Mostarskoga proljeća - Dani Matice hrvatske Mostar, u Galeriji Rondo u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, priopćili su organizatori

U fokus izložbe, čiji je urednik Dragan Marijanović, je, prema riječima ove umjetnice, koja je magistrirala grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, stavljen izraz sreće i bezbrižnosti iz vremena djetinjstva.

- Nazivom izložbe 'Dijete u meni' htjela sam potaknuti ljude da se osvrnu na odraz djeteta u nama i kako smo zbog užurbanog i stresnog života u vremenu u kojem živimo svi na to dijete zaboravili. Tijekom odrastanja nekako zaboravimo taj osjećaj u nama koji bi uvijek trebalo njegovati. Ovom izložbom htjela sam poručiti da u životu posvetimo više pozornosti malim stvarima i situacijama u svakodnevnom životu koje nas čine sretnima – kazala je umjetnica Marić.

Umjetnica je kroz izložbu odlučila pokazati i likovni talent svoje kćeri, na što se u predgovoru izložbe, između ostaloga, osvrnuo i njezin urednik Dragan Marijanović.

- Da bi očuvala potrebu te dječje percepcije svijeta koji ju okružuje, dosjetila se originalnog parametra, svojoj je kćeri predložila da zajednički stave na platno sve što u tom trenutku osjećaju – istaknuo je urednik.

federalna.ba/Fena

Anja Marić Dijete u meni kultura izložba Dani matice hrvatske Mostar
Tuzla izložba Genocid u Srebrenici kroz presude krivičnih sudova
0 06.07.2022 10:16
Carlos Santana koncert kultura muzika
0 06.07.2022 09:53
Moj Ivane 2022 kultura BiH Kupres
0 03.07.2022 11:09
predstava Hamlet Jajce Pozorišne igre Jajce BiH kultura
0 03.07.2022 10:18
Rodoč kultura BiH brodovi
0 30.06.2022 21:21